Ik kreeg pas geleden van haar een mooi recept opgestuurd wat ik jullie niet wilde onthouden. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, maar het klinkt erg lekker!
(voor 3 personen)
Ingredienten
3 gerookte varkens karbonade's (smoked Pork Chops)
3 Hele grote aardappels met dun laagje schil
1 kleine prei
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
Een grote bak banaan (of Plantain zoals ze hier heten)
3 plakjes bacon
Creme Fraiche
Chipotle salsa uit een flesje
Kerrie poeder
Paprika poeder
Zout/peper
Oregano grof gemalen
Bereiding:
Aardappels
- Schrob de aardappels goed schoon maar laat ze wel in de schil
- Smeer ze in met roomboter of margarine en bestrooi ze met wat grof zeezout en prik er wat gaatjes in met een vork
- Stop ze in de oven op 250 graden, als de aardappels niet heel groot zijn op 220 graden, voor 45 tot 60 minuten na 45 min even prikken om gaarheid te testen
Groentensalsa:
- Snij de prei in ringetjes en gooi het in de koekenpan met 2 eetlepels zonnebloem olie
- Doe de fijngesneden knoflook erbij en de grof gesneden rode paprika
- Gril de groenten op middellaag vuur tot ze een beetje glazig zien
- Bestrooi de groenten met zwarte peper, zout
- Mix het een beetje en bestrooi dan met oregano poeder en wat paprika poeder
- Als dat goed gemixed is, dan de bakbanaan toevoegen, de banaan moet in plakjes gesneden worden, en de plakjes weer door de helft.
- Eventueel wat olie toevoegen zodat de banaan goed gebakken wordt, vuur wat hoger zetten om de banaan goed te bakken
- Plakjes bacon in kleine stripjes toevoegen
- Dan vuur laag zetten, en ongeveer 1 eetlepel chipotle salsa toevoegen, in gedeeltes af en toe proeven zodat het niet TE spicy wordt als het niet spicy genoeg is meer toevoegen.
- Wat rondroeren, voorzichtig dat de banaan niet gepureerd wordt, en ongeveer anderhalf tot 2 eetlepels kerriepoeder en dan ongeveer anderhalf tot 2 el creme fraiche toevoegen. Weer voorzichtig roeren.
- Proeven en dan zout naar smaak toevoegen indien nodig, en evt nog wat chipotle indien je het spicier wil.
Varkenskarbonades
- Als de groentensalsa bijna klaar is, de varkenskarbonades op hoog vuur met wat olie bakken en regelmatig omkeren, ong 5 minuten is het dan klaar want ze zijn al gerookt.
De aardappels serveren en dan over de lengte insnijden en samendrukken dat de binnenkant verkruimeld. Dan plakjes roomboter, zout en zwarte peper en creme fraiche over de open aardappen heen smeren. Yum!
Serveer met een lekkere lichte rode wijn of rose.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten